luni, 17 decembrie 2012

Fructul litchi

Hello fetele!
Astazi vreau sa va vorbesc despre unul din fructele mele preferate si anume litchi.

Litchi este un fruct rotund si usor alungit acoperit de o coaja ferma si flexibila la atingere, care nu trebuie sa fie crapata sau prea moale. La maturitate acesta coaja are o culoare roscata.
Nu stiu daca ati mancat sau nu pana acum acest fruct, dar gustul lui este interesant. E o combinatie intre capsune si trandafiri, aroma lui fiind la fel de delicioasa.
Ca oricare alt fruct litchi este un fruct bogat in vitamine. 100 de grame de fruct litchi conţin aproximativ 66 de calorii, 1,3 g fibre, 44 g lipide, 15,23 g zahăr, 16,53 g carbohidraţi. Fructul mai conţine vitamina C, fosfor, potasiu, magneziu şi calciu. Litchi conţine vitamina C în proporţie de 39,2 mg /100 g - la fel de multă ca şi portocalele.
Acest fruct foloseste la combaterea bolilor infectioase si durerii stomacale, intarirea sistemului osos, mentinerii sanatatii pielii si parului.  Insa desi are foarte multe propietati benefice el este si putin otravitor (in special samburele din inauntrul fructului care nu trebuie muscat si nu este comestibil) cosumul excesiv ducand la febra si sangerari nazale.

Va spun sincer ca am mancat si nu mi-a fost rau de la ele. Are un gust extrordinar. Mie imi plac tare mult si sper ca v-am convins si pe voi sa il incercati. 

3 comentarii:

  1. nu am mancat acest fruct pana acum dar imi place sa descopar noi arome.. ultimul fruct incercat a fost kaki.. :D si mi-a placut teribil.. u l-ai incercat?
    o sa caut si litchi sa vad daca il zaresc pe undeva.. :D

    pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu l-am incercat, dar cu siguranta o sa ma uit dupa el. Gasesti Litchi la Kafuland.

      Te-am pupacit si eu!

      Ștergere
  2. Prietenul meu e nebun dupa litchi :)) Ba chiar isi pusese si la incoltit intr-o perioada ca iubeste plantele si ii place sa le creasca. Eu am mancat de muult, o singura data. Cred ca imi cumpar si eu :D

    RăspundețiȘtergere

Hits