vineri, 27 ianuarie 2017

Mişcare şi regim

Bună fetelor!

A trecut ceva timp de cand nu am mai scris pe blog, dar nu am renunţat la el şi nici nu cred că voi renunţa prea curând.
Azi vreau să vă povestesc despre una (de fapt singura) mea rezoluţie de anul nou: vreau să slabesc şi nu oricum; vreau să slăbesc sănătos! Aşa că m-am documentat şi mi-am făcut un plan de bătaie iar de două săptămăni l-am pus în aplicare.



1. Alegerea unei săli de fitness.
Pentru mine acesta a fost cel mai uşor pas. Am ales sala de fitness WorldClass, care în Bacau se află în incinta Cora şi care este foarte aproape de mine.
World Class are tot felul de programe de fitness predate de antrenori profesionişti, prietenoşi şi plini de energie; beneficiasză de duşuri şi un vestiar spaţios. Sinceră să fiu nu îmi pot imagina să plec de la sală fară să fac un duş. Am văzut multe fete/femei care fac aşa dar mie mi se pare oribil. După mişcare sunt transpirată, lipicioasă şi urât mirositoare deci e musai să fac duş.

2. Alegerea unui program de fintess
Nu a fost foarte uşor să aleg un program de fitness. WorldClass oferă destul de multe programe interesante ce merită încercate:


Luni am ales să fac Body Pump că să încep săptămâna în forţă, miercuri Zumba şi Pilates iar vinerea Cycling. Dacă am timp marti, joi, sămbătă aleg un program la întâmplare sau alerg pe bandă şi stepper. Vă voi vorbi într-o altă postare despre progamele de fitness alese şi ce tip de exerciţii se fac pe parcusul acestor programe.

3. Alegerea dietei
Un alt pas dificil pentru mine. Există multe ditete, însă eu sunt o pofticioasă şi as vrea să mânânc de toate. Plus sunt dependentă de Cola, nu beau cafea dar beau Cola. Ce e drept în ultimul timp am reuşit să o răresc. Am ales dieta Rina, o dietă disocitată. Si am ales această dietă pentru că am văzut rezultate la o prietenă de a mea care a ţinut-o însă nu 100% şi aici ma refer că mai dadea iama prin dulciuri sau fast-foods şi totuşi a slăbit vizibil.
În plus îmi place că această dietă nu este despre înfometare, dacă faci mişcare oricum nu te poţi înfometa (sau ţine dieta "Auschwitz" cum o numesc eu) dacă nu vrei să leşini prin sală sau să te simţi mereu obosit.
O să vă povestesc despre dietă mai detaliat în postările următoare.



Cam atât pentru azi. Ideea este să vă ţin la curent cu ce se întâmplă şi să vă povestesc despre fiecare etapă în parte. Postările de acest gen le veţi putea găsi în noua categorie de pe blog "Sănătate".
Sper sp vă placă noul meu mic proiect de blog.

Vă pup!

23 de comentarii:

  1. miscarea si alimentatia sunt de baza. trebuie sa ne iubim ca sa nu bagam in noi chestii nesanatoase. foarte utila postarea,week end frumos!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti doresc mult succes cu aceasta initiativa. Nu e usor sa slabesti, consuma mult timp si energie (vorbesc de mersul la sala, pregatitul meselor in functie de meniul zilnic, cantarirea alimentelor si etc.). Eu am abonament pe un an de zile la WorldClass si trag de mine sa merg cat mai des. Atunci cand ai si un job full-time, necesita mult mai multa vointa sa vii acasa, sa te schimbi si sa pleci la sala. Am facut asta timp de doua luni: mers regulat de 3 ori pe saptamana, plus dieta corespunzatoare. Am slabit, dar nu atat cat mi-as fi dorit eu. Intentionez sa ma reapuc de luna viitoare, ianuarie este mereu o luna moarta pentru mine, nu am chef sa fac mai nimic :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Incerc sa am grija ce mananc in fiecare zi, insa uneori chiar mananc...pentru ca mi-e foame si nu prea mai tin cont. De regula, nu sunt o persoana care tine cont de calorii, insa totusi, incerc sa nu fac rabat. Ba chiar trebuie sa slabesc putin..inainte de nunta! :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa stii ca si eu de anul trecut mi-am schimbat total modul in care gatesc, mancam de toate, dar gatite altfel si fara prajeli si tone de ulei, mult mai sanatos! O sa tot trebuiasca sa incep sa slabesc dupa ce nasc , iau proportii pe zi ce trece!Felicitari pentru initiativa si mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mult succes si asteptam sa ne spui/arati rezultatele finale.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mult succes în atingerea obiectivului propus. Și eu sunt în curs de remodelare corporală și aleg să spun că urmez un stil de viață sănătos și nu un regim. Creierul reacționeață diferit și parcă tot ceea ce fac devine mai ușor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Succes! Si eu sunt pe acelasi drum si incerc pe cat posibil sa-mi schimb regimul alimentar.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu cu fitness-ul stau bine. Merg de 4-5 ori pe saptamana la Jatomi. De mancat, nu tin un regim dar evit grasimile si fainoasele, sucurile dulci. Cateodata sunt prea obosita de la miscare si mananc rapid o salata cu diverse. Ma simt bine in pielea mea, ma misc usor, am energie, dar cu slabitul... mai mult de 5 kg in doi ani nu am reusit sa dau jos. Poate am ajuns la greutatea normala pentru mine, nu imi dau seama. :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Incerc de mult sa gasesc un echilibru, inca nu am reusit...dar articolul meu este foarte util.

    RăspundețiȘtergere
  10. De la începutul anului tot spun: de maine ma apuc de sport!

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu as vrea vointa ta , insa eu sunt o pofticioasa din fire si greu ma abtin ... cat despre sala...doar cea de mese

    RăspundețiȘtergere
  12. Am tinut si eu rina, dar acum am reluat.o si nu prea mai are niciun efect, din pacate :(

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu cred ca trebuie sa tii ceva strict. Incearca sa mananci catitati mici si fara prajeli, fara paine si daca te tii si de sala vei avea rezultate.
    Daca te apuci de o cura stricta este foarte greu sa te tii de ea. Eu ti-o spun din experineta. Financiar este foarte costisitoare si in plus posibil sa nu ai in casa fix acele produse are ti se cer in meniu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt fan paine. Paine si Cola cât incape. Voi incerca dieta, cel putin doua saptamani. Am mici probleme cu glanda si ma ingras si slabesc brusc. Ideea mea e sa ajung la o greutate care sa mi se para mie ok si sa ma mentin la acea greutate.
      Ideea e sa fac toate cumparaturile pentru acea saptamana duminica si asa voi vedea si cat ma costa. Avand in vedere ca si MR. vrea sa tina dieta cu mine.
      El chiar a avut o periada in vara cand a mancat numai legume, ca un vegan. Salabise mult dar se simtea usor obosit. Vedem. Oricum va tin la curent.

      Ștergere
  14. Vreau si eu detalii despre aceasta dieta! Sa ne tii la curent cu schimbarile de kg.!

    RăspundețiȘtergere
  15. Îți doresc succes si cât mai multe rezultate pozitive. Eu am o mare problema cu alimentatia, sunt conștientă ca nu e tocmai cea mai ok, însă nici nu reușesc sa renunț la ea.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am senzatia ca urmeaza o perioada de regim pentru multe dintre noi :P

    RăspundețiȘtergere
  17. Iti doresc succes in atingerea obiectivului propus. Atat miscarea cat si alimentatia sunt extrem de importante! Daca te tii de treaba, sigur vei reusi!

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu am cum sa merg in aceasta perioada la o sala de fitness, dar o alimentatie sanatoasa cred ca este lucrul cel mai important. Eu ma ingras repede si slabesc la fel de repede, mi-as dori sa mau dau jos cateva kg...iar daca reusesc ma simt multmita. Iti doresc succes.

    RăspundețiȘtergere
  19. Urasc fitnessul si ma bucur ca nu am nevoie. Singura miscare pe care o fac e un fel de streching si plimbari.

    RăspundețiȘtergere
  20. Mult succes!Asta incerc sa fac si eu, sa mananc mai sanatos si sa fac miscare, exercitii...sper sa ne iasa!

    RăspundețiȘtergere
  21. Cea mai sanatoasa dieta mi se pare Monti, dar tinuta cu cap, nu dupa ureche!

    RăspundețiȘtergere

Hits