luni, 6 februarie 2017

Cadouri DIY pentru Valentine's Day

Bună! Ce mai faceţi?

Pentru azi m-am gândit să las deoparte sala şi regimul şi să vă vorbesc despre ceva mai dulce, adică despre ziua îndrăgostiţilor, Valentine's day sau Dragobete.
Cadourile pe care vreau să vi le arăt le puteţi adapta în aşa fel încât să le dăruiţi cui vreţi voi iubit, mamă, prieteni. Am să vă arăt două categorii de caoduri: din comerţ şi DIY. Dar să trecem la fapte zic.


Cadouri DIY:
  • 52 de motive pentru care te iubesc

Am văzut ideea asta pe Youtube dar şi pe Pinterest şi mi-a plăcut foarte mult. Aveţi nevoie de un pachet de cărţi de joc, hârtie colorată, perforator cleşte, fundă sau ceva de prins cărţile de joc, markere, stickere, tot ce poate fi folosit drept decoraţie. Eu am folosit şi imprimanta pentru a imprima nişte poze ca să le lipesc pe unele dintre cărţi.


Mai întâi am făcut semne pe cărţi ca să ştiu cam pe unde le perforez, am măsurat mărimea cărţilor ca mai apoi să tai hârtie colorată albastră ( 7cm /5 cm am ales eu), am scris pe fiecare hrâtiuţă un motiv pentru care îl iubesc pe Mr. şi le-am lipit pe cărţile de joc. Marginile hârtiei colorate le-am haşurat cu un marker auriu iar apoi am lipit tot felul de stickere pe margine.


Puteţi adapta această cărticică şi să o faceţi cadou mamei sau unei prietene şi să schimbaţi titlul în: 52 de motive pentru care eşti prietena mea cea mai bună.
Este ceva simplu şi drăguţ cred eu, însă trebuie să vă apucaţi din timp pentru că este foarte time consuming, a durat aproape o săptămână până am terminat.

  • Borcan cu mesaje

Acest cadou este mai uşor de făcut şi necesită mai puţin timp. Aveţi nevoie de un borcan (de care vreţi voi), pe care îl puteţi decora sau nu, hârtie colorată şi aţă pentru a lega bileţelele. Am făcut acest borcan pentru prietena mea cea mai bună, care nu mai locuieşte în Bacău, iar înauntru am pus 336 de bileţele, câte unul pentru fiecare zi a anului.
Eu am ales ca fiecare culoare a bileţeleor să însemne ceva:
Galben - pentru a fi citite când eşti tristă
Roz - citate despre prietenie, motive pentru care eşti prietenea mea cea mai bună
Albastru - îţi aminteşti când...
Alb - random things
Apoi am lipit pe borcan nişte fâşii de hârtie care să explice seminficaţia culorilor bileţelelor.



Bineînţeles că puteţi adapta ideea mea şi puteţi să adăugaţi alte lucruri pe bileţele. De asememenea, dacă nu aveţi timp să legaţi bileţelele cu aţă, le puteţi împături pur şi simplu. În loc de hârtie colorată puteţi folosi postit-uri colorate de mărime mică pentru bileţele.

Cadouri din comerţ:
Mai nou se găsesc şi la noi în comerţ tot felul de inimioare, pluşuri, bomboane şi alte chestii pentru Valentine's Day. Nu sunt adepta lucrurilor kitschoase aşa că am căutat ceva mai diferit şi zic eu că am găsit ceva.


Pentru mama am găsit o cana pe care se poate scrie cu cretă, totuşi nu mi-a plăcut cum se vedea creta simplă pe cană (aproape nici nu se vedea) aşa că am găsit un marker cu cretă lichidă la Cora, care se vede foarte frumos. Intenţionez să îi scriu mamei mesaje pe cană din când în când.


Pentru mine am găsit un pix, pentru colecţia mea de pixuri, cu un urs drăgălaş ce are o inimă pe care scrie LOVE, iar pentru Mr. am luat un magnet de frigider cu reguli pentru o relaţie fericită.


Cam atât pentru azi. Sper să vă placă ideile mele şi dacă o să le puneţi în practică să mi le arătaţi şi mie.







Voi sărbătoriţi Sf. Valentin sau Dragobetele?
V-ar interesa o postare cu felicitări DIY pentru această ocazie?

31 de comentarii:

  1. Borcanelul cu hartiutele colorate mi se pare atat de ingenios! Am mai facut asta acum vreo cativa ani, dar nu erau hartiute cu mesaje inauntru, ci biscuitiiiii <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce idei draguteee! Chiar cautam inspiratie. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Borcanelul cu mesaje l-am facut si eu mai demult. Mi-a placut cel mai mult. faza cu 52 nu ma incanta, adica de ce 52 si nu un numar rotund? inteleg ca atatea carti are un pachet de carti, dar totusi nu imi place numarul asta 52 :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Esti simpatica :)) Pot sa fie 50 sau iei doua pachete de carti si sa fie 100. Dar 100 de motive e cam mult... poate nu merita

      Ștergere
  4. buna idee cea cu borcanul, o sa-i fac si eu cuiva!

    RăspundețiȘtergere
  5. vai ce imi plac idei DIY!! super, mersi mult

    RăspundețiȘtergere
  6. borcanul e genial!!! si prima idee, carticica... awwww... sa stii c-as face asa ceva! eu am o mapa in care pastrez bilete de unde am fost, de la tren, bilete de intrare, tot felul de chestiute. sa ne amintim cu drag de tot!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu le pastrez in jurnal. Da, am un jurnal personal pe care il ascund de ochii lumii.

      Ștergere
  7. Nu crezi ca i se urca la cap cu atat de multe motive? Eu as mai scoate din ele, as munci si eu mai putin :D Ingenioase si dragute ideile tale

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt cam multe si mi-a luat ceva timp sa le nascocesc. O data in viata ii fac carticica, apoi cand ma intreaba de ce il trimit sa se uite acolo :)

      Ștergere
  8. Interesante ideile tale de gadouri <3, multumim pentru sugestii :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi plac ideile propuse de tine, in special borcanelul cu mesaje.

    RăspundețiȘtergere
  10. Noi avem un perete in bucatarie unde putem scrie cu creta. Acolo ne mai lasam mesaje sau ne mai desenam diverse. Ne jucam.

    RăspundețiȘtergere
  11. Idea cu 52 de cărți de joc e genială. Cred că am să o fac și eu pentru al meu soț.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce idei interesante, cel mai mult imi place borcanelul cu mesaje :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce idei bune si din suflet...vreau sa le fac si eu chiar daca nu neaparat pentru valentine's day.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu am facut acel borcanel cu biletele iar iubitul meu chiar a ramas super surprins! I-a placut foarte mult

    RăspundețiȘtergere
  15. Vaai ce idei dragute si cred ca o sa mi fac si eu cateva doar pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  16. Imi plac primele idei!
    Cartea aceea cu motive e super! Chiar daca dureaza sa o realizezi, cred ca e de impact si ceva personalizat intotdeauna e apreciat! :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Foarte dragute ideile!Am si eu un borcan ca al tau si am hotarat sa imi notez ce se intampla frumos tot anul ai la sfarsit de an sa citesc toate biletelele stranse.

    RăspundețiȘtergere
  18. Imi place borcanul. Sunt insa mai practica si nu vreau lucruri doar de decor.

    RăspundețiȘtergere
  19. Si mie imi plac mult proiectele diy, desi sunt foarte time consuming. O sa caut in magazine cana pe care se poate scrie cu creta, e o idee foarte buna de cadou! Pupici 😘

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi place mult ideea cu cartile si sincera sa fiu, cred ca as incerca si eu sa fac asa, dar mai intai trebui sa-mi cumpar un perforator.

    RăspundețiȘtergere
  21. ce frumos ti-a iesit cel cu cartile de joc!
    Eu n-am rabdare sa fac proiecte DIY prea des, dar mai incerc uneori. Imi place si borcanasul!

    RăspundețiȘtergere
  22. Ideile sunt superbe. Eu anul trecut am ales sa ofer un cadou DIY. Anul acesta ma mai gandesc. Recunosc, nu prea am idei si trece repede timpul

    RăspundețiȘtergere
  23. Ma intereseaza in mod special magnetul. De unde l-ai cumparat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. L-am cumparat de la un magazin de cadorui din Bacau, a costat 6 lei.

      Ștergere
  24. multumim pentru idei! imi place foarte mult ideea de cadou handmade, e mult mai ieftin si e atat de incarcat de valoare sentimentala!

    RăspundețiȘtergere

Hits