duminică, 23 iunie 2013

O carte pe saptamana (9)

Buna!
Am ramas cam in urma cu aceasta rubrica si sincer imi pare chiar foarte rau. Am hotarat ca astazi sa va prezint mai multe carti la un loc, toate avand acelasi subiect si anume "vampirii". Stiu ca v-am mai povestit despre marea mea obsesie (aici) insa acum vreau sa va prezint cartile si putin din povestea fiecari carti.

Deci si prin urmare, in oridine complet aleatorie:

1. Seria Twilight
Cu totii stim deja filmele si povestea adolescentina dintre Bella si Edward. Cu totii stim ca autoarea a incercat sa aduca ceva nou in lumea povestilor cu vampiri (cum ar fi varcolacii care nu sunt chiar varcolaci si vampirii sclipitori). Nu sunt mare fana a acestor noi idei insa va spun cu mana pe inima: cartile sunt mult mai bune ca filmele. Povestea de dragoste dintre cei doi protagonisti mi-a dat impresia a fii mult mai profunda in carte decat o simpla iubire adolescentina. Mult mai interesanta este si partea in care Bella face tot posibilul ca Reneesme sa se nasca si cum ea lupta pentru copilul ei.

2. Cronicile Vampirilor de Anne Rice

Au fost primele carti cu si despre vampiri pe care le-am citit si au reusit sa ramana pana in ziua de azi preferatele mele.
In Interview cu un vampir Louis de Ponte du Lac relateaza cum a fost transformat cu in vampir de catre Lestat. Si cum, fara voia sa, a fost initiat de acesta in viata de vampir.

In Regina Damnatilor prima parte urmareste viata catorva personaje ce apar de in aproximativ toata seria care sunt oarecum uniti printr-un vis: despre două surori gemene cu părul roșu și faptul că o ființă puternică ucide vampirii în lume prin combustie spontană.

Lestat o trezeste pe Akasha (regina damnatilor) prin muzica cantata de el in formatia rock caruia i s-a alaturat. Si de aici va las in suspans :D Urmariti filmul sau cititi cartea...

In Diavolul Memnoch Lestat il intalnceste pe Memnoch care pretinde a fi insusi Satana, ingerul decazut. Memnoch apare ca acuzatorul lui Dumnezeu si ii cere ajutorul vampirului.

In Povestea hotului de trupuri (The talke of the Body Thief) povestea lui Lestat continua in incercarea acestuia de as recapata umanitatea de mult prierduta. Lestat ajunge sa revada iar soarele si sa isi dea seama cine este cu adevarat.

In Merrick Lestat o cunoaste pe frumoasa vrajitoare Merrick si povestea ei.

In Vampirul Armand ne este prezentata povestea vampirului Armand care a fost transformat la varsta de 17 ani si care nu reuseste sa inteleaga pe deplin bogatiile Venetiei. Peisajele trec de la saracia Kievului si a Bizantului, de la abudenta frumosului din Venetia secolului 15, la o mica parte din Parisul secolului 19 pana in America secolului 20.

3. Jurnalele Vampirilor

Si aici ati vazut deja serialul si stiti povestea foarte bine.Insa povestea cartilor a suferit unele modificari in serial deci serialul nu este bazat in totalitate pe carti.

In Trezirea. Triunghiul amoros dintre Damon, Stefan si Katherine strabate timpul din Florenta sec. XV pana in oraselul american din zilele noastre Mistic Falls. Insa acum cei doi frati se indragostesc de dublura lui Katherine, Elena.

In Lupta. Damon este din ce in ce mai nelinistit si doreste sa o faca pe Elena partenera lui, Regina Intunericului. Elena tot mai vulnerabila se confrunta cu uneltirile lui Caroline si Tyler in vreme ce Stefan isi incalca juramintele si isi infrunta fratele.

In Furia. Elena a devenit vampir. Acum ii apartine lui Damon si lumii lui intunecate. Dar cand in cele din urma isi aminteste ca adevarata ei dragoste este Stefan, un dusman nou si puternic apare in Fell's Church iar cei trei trebuie sa isi uneasca fortele impotriva lui.

In Reuniunea. O noua forta malefica s-a ivit in oras. Bonnie, Meredith si Matt impreuna cu Stefan si Damon impreuna cu Elena inving a acest inamic nevazut.

4. Jurnalele Vampiritlor - Jurnalele lui Stefan

Acum citesc Jurnalele lui Stefan. Sunt la primul volum si pot spune sincer ca imi place mai mult decat Jurnalele Vampirilor. Nu as putea spune de ce.
In acest prim volum din Jurnalele lui Stefan privim la inceputul povestii cand fratii Salvadore nu erau vampiri. Actiunea se plaseaza in timpul Razboiului Civil iar legatura dintre Damon si Stefan este un foarte stransa, insa diferentele de personalitate sunt imense (asa cum ne-am obijniuit deja). Stefan și Damon sunt doar niște adolescenți, care trebuie să se gândească la clădirea unui viitor, în timp ce Katherine, este o tânără orfană, găzduită în casa celor doi, de către tatăl lor. Aici este prezentat inceputul triunghiului amoros dintre cei doi frati si Katherine.

Mi-a placut acest volum, este o lectura usoara si poti citit intreaga carte intr-o zi. Urmeaza cat de curand volumul 2.

Sper ca mi-am luat revansa si ca v-am convins ca povestile cu vampiri (unele) trebuie citite.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hits