duminică, 30 iunie 2013

O carte pe saptamana (10)

Buna!
E cazul sa ma tin de proiectul acesta cu "O carte pe saptamana". De ce spun asta? Pentru ca pe mine nu ma reprezinta doar make-upul si produsele cosmetice. Cu toate suntem diferite si sunt sigura ca noi, fetele, avem si alte subiecte de discutat. :D

Astazi o sa va vorbesc despre o carte care nu e neaparat pe toate gusturile si nici usor de citit nu este si anume Jurnalul Fericirii de Nicolae Steinhardt.


Nu cred ca am cuvinte ca sa va povestesc si sa va explic aceasta carte. In ea veti afla povestea unei convertiri de la evreism la ortodoxism,  despre cum era in lagar si despre apropierea de Dumnezeu.
E greu sa explic o capodopera a literaturii romanesti in cuvinte simple, e greu sa va explic cum am devorat cartea si cate sentimente m-au incercat citind-o. 
Mi se pare fenomenal sa crezi si sa stii ceva cu toata inima incat sa te convertesti la crestinism intr-un lagar, facand un botez rudimentar. Cred ca asta m-a fascinat cel mai mult la aceasta carte, credinta pe care a dobandit-o Steinhardt incat sa riste atat de mult botezandu-se in acele conditii.


Va recomand aceastas carte cu mare drag, cred ca e una din lecturile obligatorii pentru romani.

P.S. Nu uitati de giveaway-ul aniversar AICI


2 comentarii:

  1. Am vrut de mai multe ori sa o citesc dar probabil tocmai pentru ca nu e usor de citit, cum ai spus si tu, am trecut mai departe.Cred ca o sa urmeze cat de curand totusi...nu ma las.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e o carte pentru toata lumea, asta e clar. Insa iti garantez ca nu vei regreta daca o sa o citesti.

      Ștergere

Hits