duminică, 27 martie 2016

Şampon uscat Batiste - review

Bună fetelor!

A vuit blogosfera în ultimul timp despre minunatele şampoane uscate de la Batiste.
Este adevărat că eu sunt am rămas în coadă şi nu m-am grăbit să scriu nimic despre el. Am primit acum ceva timp şamponul spre testare (de la BuzzStore) dar nu am vrut să îmi exprim părerea despre el până când nu ştiam cu siguranţă ce şi cum, mai ales că acestea sunt primele şampoane uscate pe care le-am încercat.


Înainte să vă povestesc despre cele două variante ale acestui şampon uscat pe care le deţin cred ca ar trebui să vă spun puţin despre părul meu. Părul meu este bogat, cu firul gros şi când e proaspăt spălat este neastâmpărat (adică stă ca o mătură) şi are tendinţe de îngrăşare. Nu stau niciodată să până mi se îngraşe părul îngrozitor ca să mă spăl pe cap, dar pentru că am vrut să testez şamponul am făcut mici experienţe (asta că să îl testez în condiţii cât mai dure :))

Ce este şamponul uscat Batiste?
Şamponul uscat batiste este o pudră de din amidon de orez, ce se pulberizează uşor datorită spray-ului. O dată pulberizat pe păr excesul de sebum este absorbit.


Cum se foloseşte?
Se recomandă utilizarea între două spălări. Se agită bine şi se pulberizează de la 30 cm distaţă la rădăcina părului, apoi se masează până pulberea albă dispare.

1. Batiste şampon uscat varianta XXL Volume

După cum zicem părul meu este deja destul de des şi nu consider că am nevoie de volum... decât în condiţii extreme când începe să mi se lipească de cap... Eh, am aşteptat puţin acel moment oportun şi am testat această varianta şi... minune! A funcţionat! După aplicare părul meu avea volum exact ca atunci când este proaspăt spălat. M-am aşteptat ca după câteva ore să revină la aspectul gras dar nu a fost să fie aşa.

2. Batiste şampon uscat varianta Cherry


Varianta aceasta este menită să îţi reîmprospăteze şi revitalizeze părul chiar şi atunci când ieşi din club mirosind a fum (noroc acum de legea antifumat). Am aplicat această variantă chiar după ce fusesem undeva şi părul meu se îmbâcsise cu miros de fum de ţigară. Şi-a făcut bine treaba şi această variantă deoarece mi-am simţit părul revitalizat de la rădăcină şi mirosind frumos a cireşe. Totuşi mirosul puţin cam nenatural m-a dezamăgit. Ştiu că alte fete iubesc mireasma acestui şampon, însă mie mi s-a părut prea puternică şi prea nenaturală, ca cea unui brăduţ pentru maşină.

Un alt minus pe care îl au (cel puţin din partea mea) este faptul că a doua zi după folosire aveam mătreaţă, eu care nu am avut niciodată mătreaţă. Bine, oricum planificam să mă spăl pe cap a doua zi dar nu mi-a plăcut mătreaţa.

Acestea fiind spuse, cred că acest produs merită toate laudele de prin blogosferă. Eu una îl folosesc doar în situaţiile de urgenţă atunci când vreau să amân cu o zi spălatul părului...

Batiste se găseşte în farmaciile Sensiblu, la Douglas sau pe aoro.ro.

Voi ce şamponane uscate aţi folosit?
Aţi încercat Batiste?






2 comentarii:

  1. Mie mi-a placut varianta original. Cea XXL Volume nu m-a incantat prea tare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am incercat-o pe cea originală. O sa o caut, dar probabil într-o variantă mai mică. :)

      Ștergere

Hits