vineri, 10 iunie 2016

Here comes the summer sun [Review]

Bună fetelor!
Ce mai faceţi? Vă bucurţi de soare? Eu, după ploile care au fost în judeţul Bacău, am reuşit să mă bronzez (a se citit prăjit, ars, înroşit) ca tractoriştii într-o singură zi de plimbare prin oraş. Şi uite aşa am realizat ca este timpul să folosesc protecţie solară şi vreau să vă povestesc despre ce produse de protecţie solară am folosit eu anul trecut.


Este vorba de Garnier Ambre Solaire cu SPF 30 (formulă spray) şi Gerovital Sun loţiune calmare arsuri solare. Unul dintre ele este un produs foarte bun şi altul este o mare dezamagire.

Să o luăm pe rând zic.

1. Garnier Ambre Solaire Clear Protect Plus cu SPF 30

Acum câţiva ani vă povesteam cam de acelaşi produs în varianta lapte protector şi cu SPF 50 AICI
Am optat de atunci pentru produsele din această gamă pentru că mi-au plăcut foarte mult. Îmi place mai mult modul de dozare a acestui produs, gen spray.
Se pulberizează pe piele înainte de expunerea la soare prin pulberizare pe întreaga zonă expusă la soare. Are un miros plăcut, nu foarte puternic, se absoarbe repede în piele şi protejează foarte bine de razele nocive ale soarelui. Deşi am pielea sensibilă şi de obicei folosesc SPF 50 acest produs m-a protejat foarte bine împotriva razelor solare şi am căpătat un bronz frumos (eu care de obicei mă înroşesc şi mă ard îngrozitor). Este foarte rezistent la apă, cel puţin aşa zice pe amabalaj, însă eu l-am reaplicat de fiecare dată când am ieşit din apă ca să ma asigur că totul este bine. Produsul nu lasă urme albe pe piele şi aşa cum ziceam şi mai sus se absoarbe repede în piele şi astfel daca sunteţi la mare, nisipul şi praful nu se lipesc de piele. Deşi la prima impresie produsul pare puţin lipicios, o dată intrat în piele acea senzaţie lipicioasă dispare.

Iată care sunt ingredientele:

Găsiţi acest produs în magazine cu preţuri cuprinse între 30-40 ron.
Îmi plac mult produsele pentru protecţie solară de la Garnier. Eu le folosesc de câţiva ani şi sunt foarte mulţumită de ele. Vă recomand cu încredere produsele lor.

2. Gerovital Sun loţiune calmare arsuri solare după plajă cu extract organic de rodie


Văd că cei de la Gerovital Plant au scos din nou pe piaţă produsele din această gamă. Nu mă pot pronunţa despre produsele noi din această gamă însă acest produs este un "big no no!". Îmi plac mult produsele de la Farmec (acelaşi lucru cu Gerovital Plant), care este un brand românesc foarte bun, cu produse care îmi plac, totuşi această loţiune m-a dezamăgit total.
Am cumpărat acest produs anul trecut când am plecat la mare şi m-am lăsat atrasă de sistemul de dozare (îmi plac mai mult variantele spray decât cele cremă) şi de faptul că pe o frunză verde sub un soare arzător scrie "fără parabieni". Prima dată când am folosit această loţiune totul a fost minunat, nimic special. Însă după ce am căpătat puţină culoare, când am aplicat fericită produsul, am crezut că cineva m-a aruncat într-un cazan cu smoală iar un dracujor mic mă împunge cu furca. Senzaţia de usturime şi arsură nu a dispărut nici după ce, în disperarea mea, m-am spălat cu apă rece. Senzaţia persista în ciuda faptului că mie îmi daduseră lacrimile. Mă ustura pielea atât de tare că mai bine adormeam pe plajă decât să ma dau cu această soluţie.
Nu aş putea spune dacă am avut o reacţie alergică la unul din ingredientele produsului sau pielea mea sensibilă a devenit şi mai sensibilă după expunerea la soare. Nu ştiu ce să vă spun, dar mie acest produs nu mi-a priit deloc. În cazul meu nu a fost vorba de regenerare, calmare şi răcorire ci de o accentuare a sezaţie de usturime.

Iată care sunt ingredientele (printre care şi alcool denat):


Sunt curioasă dacă aţi încercat acest produs şi care a fost experienţa voastră cu el.
Nu vă recomand acest produs însă îl puteţi găsi în supermarketuri la preţuri accesibile. Totuşi eu nu l-aş recumpăra.

Voi cum vă protejaţi vara asta de razele solare?




2 comentarii:

  1. Alcohol Denat contine si produsul Garnier, chiar primul pe lista. Nu prea inteleg eu de ce e musai sa includa ingredientul asta in produsele pe care le folosesti cand pielea e sensibila si expusa unor stresuri cum sunt razele solare.
    E posibil sa te fi iritat ori de la alcool, ori de la un filtru chimic de protectie. Eu am descoperit dupa ani de zile de chin ca alergia mea solara era de fapt alergie la oxybenzone.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stiu, am vazut. Totusi nu m-a usutrat. Oricum anul acesta am schmimbat produsele. Am ales Nivea si Bioderma. Si un spary mist care e tot de la Garnier dar nu are alcohol denat.

      Ștergere

Hits