luni, 2 aprilie 2018

Mă întorc la tine iar și iar mare albastră

V-am tot vorbit de vacanțe în țări exotice la malul oceanului, în fiecare an eu merg la mare în România. Cumva trebuie să mă bucur de soare cât de mult pot și câteva zile în Constanța mă încântă mereu. Dacă ar trebui să mă mut în alt oraș din România cu siguranța m-aș muta în Constanța. Constanța e un oraș frumos cu multă istorie și multe obiective turistice de vizitat și nu doar vara cât și în timpul anului și chiar dacă aș locui acolo tot le-aș vizita din când în când și am să vă prezint în continuare top 3 obiective turistice din Constanța pe care le-aș revedea constant.

Farul Genovez

Farul original datează din secolul XVI iar forma actuală, parelipipedică până la jumătate și apoi octogonală datează din secolul XIX. Silueta mai puțin obșnuită a farului poate fi reperată cu ușurință printre celealte clădiri clasice, farul tronând faleza Cazioului.

Fotografie preluată de pe nice-trip.ro

Moscheea Carol

Marea Moschee din Constanța este unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult musulmane din România. Aflată la câțiva pași de Portul Tomis, clădirea a fost construită în anul 1912 la inițiativa regelui Carol I, ca un omagiu pentru comunitatea musulmană din Constanța.Construcția Moscheii a fost inspirată de designul Moscheii Konya din Anatolia, iar minaretul realizat în stil maur are o înălțime de 47 de metri. Cei care reușesc să urce cele 140 de trepte până în vârful minaretului vor fi răsplătiți cu panorame excepționale. Tot la Moscheea Carol poți admira și un covor oriental masiv ce provine de pe insula Ada Kaleh, vechi de peste două secole. Covorul cântărește peste 490 de kilograme.

Fotografie preluată de pe http://danubeoldrichhistory.ro

Edificiul roman cu mozaic

Aflat lângă Parcul Carol, edificiul roman datează din secolul IV, fiind descoperitt în timpul unor lucrări edilitare realizate în centrul Constanței în 1959. Acest monument istoric face parte din rămășițele orașului antic Tomis, fiind un complex cu trei terase care lega vechiul port de restul orașului, având un mozaic ce acoperea o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați. Din păcate clădirea a căzut în ruină în secolul VI, iar din suprafața inițială a mozaicului, astăzi s-au mai păstrat doar 700 de metri pătrați.

                             
Fotografie preluata de pe www.i-tour.ro

Unde stăm în Constanța?

Ce ne facem totuși dacă nu locuim în Constanța și am vrea să facem și plajă dar să vizităm și atracțiile din Constanța? Unde putem sta? Hotel Aurora Mamaia  este amplasat aproape de plajă dar și de orașul Constanța. Hotelul se află la 25 de metri de plajă. Hotelul Aurora este o unitate modernă de cazare, renovat complet în 2008, este supus anual unor ample lucrări de îmbunătățire pentru a le oferi oaspeților condiții de cazare tot mai bune de la un sejur la altul: liniște și confort, camere moderne, mâncare bună și servicii hoteliere impecabile. Hotelul are o capacitate de 686 de oaspeți, în 343 de camere duble moderne, dispuse pe 10 etaje și dispune de lifturi silențioase de ultimă generație, rampă de acces pentru persoanele cu nevoi speciale, bar de zi în lobby, loc de joacă pentru copii, aer condiționat și parcare.Dacă nu știți la ce restaurant din Mamaia să mâncați aflați că hotelul are propiul restaurant. Restaurantul Aurora – elegant și modern, cu o capacitate totală de 600 de locuri și o terasă frumoasă, cu vedere spre mare. Și pentru distracția la piscină a întregii familii hotelul are și piscină. Piscina Hotelului Aurora este recent inaugurată și are două bazine ultra-moderne, pentru adulți și copii. Piscinele sunt dotate cu filtre performante. Capacitatea complexului este de 150-200 de șezlonguri, iar clienții au la dispoziție dușuri cu design deosebit, mobilier de piscină (măsuțe, umbreluțe) și grupuri sanitare moderne.
Acum tot ce vă rămâne de făcut este să faceți rezervare și plan de vizitat atracții turistice și vă vină căldura. Ne vedem la mare!






  
                                    Acest articol fost scris pentru Spring SuperBlog 2018 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hits