vineri, 30 martie 2018

Peter Iepurașul și ouăle de Paște

Bună! Eu sunt Peter Iepurașul! Poate credeți că sunt iepurașul de Paște, dar nu sunt. De fapt suntem prieteni el și cu mine, dar eu sunt un iepuraș normal ca toți ceilalți iepurași. Anul acesta, Iepurașul de Paște, prietenul meu, m-a rugat să îl ajut cu niște ouă. M-am gândit că ce poate fi mai simplu de atât? Mă duc la vecina mea găina și îi cer niște ouă. Zis și făcut. Mi-am luat jacheta albastră care îmi poartă noroc și m-am dus la găină. Intru în cotețul ei și zic:
- Doamnă găină, știți vine Paștele și eu și cu prietenul meu Iepurașul de Paște am avea nevoie de niște ouă, să le colorăm și să le ascundem pentru copiii...
Nici nu am apucat bine să termin ce aveam de zis că domana găină a început să ciupească și să mă împingă afară din coteț. Acum am căzut pe gânduri ca baba între scânduri și încerc să îmi dau seama cu cea am greșit. Tot ce am făcut a fost să cer niște ouă. Și știu sigur că are. Am văzut eu când oferea ouă omului care are grijă de ea. Și cel mai tare m-a supărat faptul că mi-a ciupit jacheta albastră norocoasă. Treaba asta nu va ramâne așa. O să am eu ac de cojocul ei.
Am vorbit cu frații mei. Azi când găina va ieși din coteț să mânânce și să bea apă, ne vom furișa în coteț și vom împrumuta niște ouă pentru Paști. I le vom înapoia, dacă nu se sparg.



Suntem ascunși într-un tufiș așteptăm să iasă găină afară... așteptăm de ceva timp dar nu mă las. Am nevoie de acele ouă! A ieșit! Țopăi țuști din tufiș și țopăi repede, repede până în coteț. Fații mei stau de șase.  Are ouă! Răutăcioasa! 1, 2, 3... 30! Iau 20 ți îi las și ei 10. Ciulesc urechile! Aud semnalul! Vine găina! Trebuie să o tulesc! O iau la goană prin grădină cât de repede pot!
- Peter! Peter! Dulăul!!! Fuugi!!!
Mă uit în spatele meu, dulăul venea înspre mine cu o viteză amețitoare. Am mierlit-o! Ce să fac? Ce să fac? Alerg în zig-zag și aud cum fălcile dulăului se închid pe lângă mustățile mele. Uite gardul. Trebuie să sar peste el din prima. Gonesc nebunește și mă rog pentru o minune. Și top am reușit! Mă opresc să îmi trag sufletul și mă uit în traistă. Ouăle sunt intacte. Ce bine! Mâine Iepurașul de Paște va veni să le vopsim.
A doua zi când veni iepurașul de Paște în vizită să vopsim ouăle... în loc de ouă am găsit în traistă 20 de pui de găină galbeni și gălăgioși. Am făcut-o de oaie! Am încurcat-o! Am sfeclit-o! Ce să fac? Cum să fac? Pe unde scot cămașa? Îndes puii înapoi în traistă și o pornesc spre cotețul doamnei găini. O dată ajuns în fața lui trag aer în piept și intru:
- Doamnă găină știți eu.. nu... eu...
- Peter! Peter! Cineva mi-a furat puișorii! I-ai văzut cumva?
Mi se aprinde un bec:
- Doamnă găină, să știți că a fost dulăul. Dar eu am fost curajos și i-am salvat. Sunt toți aici!
Deschid traista și toți puișorii sar fericiți din ea și fug la mama lor.
- O! Peter îți mulțumesc! Ești cel mai curajos iepuraș.
Și uite așa am ieșit cu basma curată și din încurătura asta. De fapt trăznăile mele sunt vestite. Vor face un film animație despre mine și aventurile mele. Îmi poartă numele, Peter Iepurașul.
Lansarea filmului în România este azi 30 martie.


Dacă vreți să vedeți ultima mea aventură vă invit la film alături de familie!










Acest articol fost scris pentru Spring SuperBlog 2018 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hits