luni, 12 martie 2018

Cei trei purceluși și AIA Proiect

A fost o dată ca niciodată, au fost trei purceluși. Trei frați. Cât a fost vara de lungă purcelușii s-au jucat prin iarba verde bucurându-se de căldura soarelui. De o vreme încoace însă soarele începu să nu mai încălzească cu aceeaşi putere, iar la poalele copacilor se aşternu un covor de frunze îngălbenite. Venise toamna!
 Trebuie să construim o casă, spuse fratele mai mic.
Dar frații lui mai mari nu l-au ascultat. Pe măsură ce timpul trecea se făcea din ce în ce mai frig. Cu toate acestea, frații mai mari tot nu aveau chef de muncă și se zbenguiau prin pădure jucându-se cât era ziua de lungă. Într-o zi meziunl spuse:

 Eu unul n-am de gând să aştept ninsoarea ca să mă apuc de lucru. Şi plecă…
Când într-o dimineaţă purceluşii văzură că băltoaca cea mare de lângă drum e acoperită cu o pojghiţă subţire de gheaţă de-abia atunci, se apucară, în sfârşit, de construit. Fratele cel mare era tare leneș aşa că se gândi că ar fi mult mai simplu dacă şi-ar ridica o căsuţă din paie. Fără să aibă vreun plan ori să ceară sfatul cuiva, se apucă de treabă. Spre seară coliba lui era gata! Nu departe de el, fratele mijlociu, îşi construia şi el o căsuţă asemănătoare. Numai că a lui era din nuiele. El se străduia din răsputeri să isprăvească cât mai repede cu această treabă plicticoasă. Bătu pari în pământ, în jurul lor împleti nuiele, pe acoperiş aşternu ramuri şi gata. Hocus-pocus! Căsuţa lui fu gata cât ai bate din palme! După ce sfârșiră treaba cei doi frați se hotărâră să îl viziteze pe mezin pentru a vedea casa pe care acesta o construia. Când au ajuns, mezinul familiei încă construia la căsuța sa.
– Ce construieşti acolo? întrebă amuzat fratele cel mare. O cetate?
– Casa purceluşului trebuie să fie ca o cetate, răspunse calm, fratele cel mic.
– Şi de ce, mă rog? întrebă şi mijlociul. Îţi e frică de cineva?
– Cu toţii ne ferim de verificatorii de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
– Cine sunt verificatorii și la ce folosesc?
Atunci fratele cel mic le explică celor doi că în timp ce ei s-au jucat el s-a dus la cei de la AIA Proiect care l-au ajutat cu obținerea avizelor de construire.
– Cum pot obține aceste avize?, întrebă fratele cel mare.
– Fiecare aviz are specificul său fiind necesară îndeplinirea unor cerințe iar obținerea de avize pentru autorizația de construire necesită cunoașterea în detaliu a acestora. Apelâd la echipa AIA Proiect am economist timpul pe care îl pierdeam încercând să obțin avize pentru autorizația de construire și acordurile necesare la autorizația de construire. Tot cu ajutorul lor am întocmit corect documentația necesară fără a fi întors sau refuzat la obținerea avizelor. Am primit niște explicații clare pentru ceea ce înseamnă avize, acorduri, autorizații.
– Cui îi trebuie aceste lucruri? Eu mi-am construit casa din paie și nu m-am mai stresat cu aceste lucruri. Tu îți construiești o cetate și durează mult și e și mult de muncă.
– Tot echipa de la AIA Proiect m-a ajutat să apelez la un arhitect proiectant care mi-a făcut un proiect de casăAIA Proiect oferă resurse de înalta calitate și consiliere pentru oricine caută să construiască, remodeleze, renoveze sau amenajeze o casă.
– Care sunt etapele unui proiect casă de la AIA Proiect?, întrebă fratele mijlociu.
– Consultările inițiale sunt partea cea mai importantă pentru începerea unui proiect casă tip sau personalizat. Echipa vă va asculta părerile, aspirațiile și visul pe care doriți să-l împliniți. După care se trece la definitivarea și verificarea unui proiect casă de către personalul specializat pentru a fi siguri că totul este așa cum v-ați dorit. Iar la sfârșit documentația de autorizare și construcție. Aia Proiect vă pune la dispozitie în funcție de cerintele pe care le adresați un proiect casă pentru autorizare și construire. Proiectul este complet și include arhitectura, structura și instalatiile împreună cu recomandarile generale și particulare referitoare la acest proiect casă în vedera obținerii autorizației și construirii. Vă este oferit tot suportul pentru obținerea autorizației de construire, pentru acest proiect casă și veți fi consiliați pe toată durata execuției lui.








 – Este prea greu. Cui îi trebuie astfel de autorizații și proiecte? Eu mi-am construit casa din nuiele și totul a fost simplu și ușor. Nu am avut nevoie de sfatul celor de la AIA Proiect. M-am descurscat și singur, spuse fratele mijlociu.
Cei doi frați râseră de fratele cel mic și plecară spre casele lor. Pe drum discutau:

– Cui îi trebuie proiect de casă? Ce să fac eu cu avize?
– Da, ai dreptate. Iarna este scurta iar apoi nu ne vor mai fi necesare casele. Ne vom putea juca din nou în iarbă și ne vom bucura de caldura soarelui.
Trecuseră câteva zile, iar leul, rege peste pădurea și poiana în care locuiau purcelușii se plimba alături de lup, verificator atestat în verificare proiectelor de casă de la 
Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru a verifica dacă animalele din pădure și-au făcut case în acord cu planul de urbanism. Exista o lege a pădurii care spunea că animalele ce nu au proiect de casă pot fi mâncate pe perioada iernii de către leu. Când ajunseră în dreptul casei porcușorului cel mare, ce avea casa făcută din paie, lupul bătu la ușă și spuse:

– Deschide ușa! Vreau să văd autorizațiile pentru construirea casei și planul casei. Dacă nu le ai poți deveni felul întâi pentru regele leu.
Știind că nu are actele necesare porcușorul se sperie, sări pe geam și fugi la fratele mijlociu. Leul și lupul îl zăriră și o luară la fugă după el. Cu sufletul la gură și obosit după atâta alergat porcușorul se ascunse în casa de nuiele a fratelui său.
Ajunși în fața casei de nuiele leul și lupul bătură la ușă și ziseră:

– Deschideți ușa! Trebuie să vedem autorizațiile pentru constuirea casei și planul casei. Vreți să ajungeți pe masa regelui leu?
Speriați, amândoi porcușorii săriră pe geam și fugiră să se ascundă în casa fratelui cel mic construită din cărămidă. Leul și lupul o luară la goană după ei. Ajunși în fața casei de cărămidă lupul nici nu apucă să bată la ușă că porcușorul cel mic deschise ușa. 

– Bună ziua! Știu ce căutați. Aveți aici un dosar cu proiectul casei în care stau cu frații mei mai mari și avizele necesare construirii acestei case. Văzând că totul este în regulă, leul și lupul plecară mai departe.
Și așa cu ajutorul fratelui lor cel mic ce a fost inspirat să colaboreze cu cei de la AIA Proiect cei trei porcușori au trăit fericiți până la adânci bătrâneți în casa de cărămidă. 







Acest articol fost scris pentru Spring SuperBlog 2018 

16 comentarii:

  1. Experții sunt foarte importanți, dacă dorim ca totul sa iasă perfect.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa casa aleasa de tine. Succes la concurs.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e ușor să construiești o casă, dar la final te simți bine în casa ta, pe placul tău.

    RăspundețiȘtergere
  4. Varianta asta de poveste n-o stiam! Bafta multa!

    RăspundețiȘtergere
  5. E ideal sa apelezi la o echipa de pofesionisti in astfel de cazuri iar AIA Proiect mi se pare a fi solutia cea mai potrivita si pentru faptul ca se ocupa de toate autorizatiile necesare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiu si eu povestea celor 3 purcelusi si eu una sunt convinsa ca cel de-al treilea lucra la AIA. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. E foarte impotant sa investi in calitatea proiectului si a materialelor, doar asa iti poti garanta o casa trainica

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei...e povestea preferata a mezinei mele. Mereu imi spune ca va avea o casa ca a fratelui mic, sa nu o poata papa lupul! Mult succes in concurs!

    RăspundețiȘtergere
  9. Vrem si noi sa incepem constructia casei.
    Foarte faina povestea ta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Haha... ce frumos articol... Succes la concurs.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine ca stim pe cine sa ne bazam in caz ca ne dorim sa ne mutam de la bloc la casa... :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte faina adaptarea povestii celor trei purcelusi! Mult succes la superblog!

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte faina asocierea cu povestea celor 3 purcelusi, felicitari! Mult succes la superblog :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Au evoluat si purcelusii astia, nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Am si eu in minte un proiect de casa, dar nu s-a concretizat nimic inca. Sper ca in curand sa am alte vesti

    RăspundețiȘtergere

Hits