miercuri, 14 martie 2018

De ce iubim femeile?

De ce iubim femeile? La această întrebare ne răspunde foarte frumos Mircea Cărtărescu, dar am și eu mai multe variante de răspuns la această întrebare: pentru că sunt puternice deși par fragile, pentru că gătesc și în acest fel nimeni nu moare de foame, pentru că au grijă de copii, pentru că se prin când bărbații mint, pentru că sunt frumoase fără machiaj, pentru că arata bine în rochii mulate dar și în tricou și blugi cu teniși în picioare, pentru că miros a parfum, pentru că pregătesc fiecare călătorie în detaliu, pentru că au mereu cuvinte de alinat, pentru că nu își ascund sentimentele, pentru că pot spune te iubesc. Eh! Nu sunt eu mai poetă decât Cărtarescu dar există multe motive pentru a iubi și a sărbători femeile.
Este adevărat că există o zi internațională a femeii și anume 8 martie, dar femeile ar trebui sărbătorite mai des și nici măcar nu trebuie să faceți gesturi grandioase, ele se bucură de lucrurile mărunte din viața lor, cum ar fi florile. Credeți-mă pe cuvânt, sunt femeie și știu că un buchet de flori neașteptat, într-o zi lungă și obositoare ne bucură foarte mult.
Imaginați-vă că deși este vineri și ea este la serviciu. Este obosită și se gândește la câte mai are de făcut acasă în weekendul ce va urma: mâncare, curățenie, făcut baie la copil, spălat haine, cumpărături. Nu va avea pic de liniște nici în weekend. Totuși și voi vă gândiți la ea și nu știți cum să faceți ca să-i arătați cât de mult o prețuiți și o iubiți. Vă gândiți la ieșiri în oraș dar weekendul va fi și el aglomerat și veți fi obosiți. Totuși, știți că dacă altceva nu se poate, un buchet de flori cu florile ei preferate ar înveseli-o. Dar, sunteți la serviciu și când plecați de acolo toate florăriile sunt închise. Totuși nu disperați Interflora România vă poate ajuta. Interflora România este o florărie online  de unde puteți comanda cele mai frumoase flori pentru femeile din viața voastră. O puteți surprinde comandând flori la domiciliu sau la locul ei de muncă.


Și mai știu un secret, dacă e vorba de bărbați ei știu doar două feluri de flori: trandafiri și „cum le spune la alea” că doar mi-a spus că sunt florile ei de primăvară preferate. Și, dacă totuși chiar nu știți care sunt florile ei preferate am să vă dau o mână de ajutor și am să vă zic ce simbolizează anumite flori în funcție de emoțiile pe care vreți să le transmiteți femeii cărora le oferiți.

Bujori - timidiate, sfială
Orhidee - apreciere a frumuseții


Buchet orhidee și bujori



Narcise - respect
Frezie - inocență

Buchet narcise și frezii

Crizantemă - bucurie, simplitate, prietenie
Lalea - reputație, renume, fericire
Liliac - tinerețe, inocență, primele emoții ale dragostei


Buchet de liliac

Trandafir roșu - iubire, respect
Trandafir alb - puritate, inocență, loialitate
Trandafir roz - admirație, grație, eleganță
Galben - prietenie profundă


Acum, având aceste informații fie că femeia din viața voastră este mama, soția, sora, prietena, colega pe care o simpatizați dar căruia nu ați avut curajul să-i spuneți cât de mult o îndragiți, oferiți-i un buchet de flori pentru a-i însenina ziua și a-i aminti cât de mult o prețuiți pentru tot ceea ce este și tot ceea ce face, chiar dacă nu este o zi specială. Nu uitați, femeile se bucură de gesturile mici venite din inimă, într-o zi ce părea a fi obișnuită.

Acest articol fost scris pentru Spring SuperBlog 2018 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hits