vineri, 23 martie 2018

Bora Bora destinația exotică pentru o vacanță specială

Iarna nu se mai dă plecată de la noi iar eu visez la vara. De fapt cred că noi toți visăm la o vacanță exotică undeva pe plaja unde este cald și bine cum ar fi Bora Bora. Și dacă tot visam cu ochii deschiși am deschis laptopul și am căutat imagini din Bora Bora și m-am hotrât: iarna viitoare vreau vacanță în Bora Bora. Așa am găsit pe CND Vacanțe Speciale niște oferte acceptabile pentru Bora Bora.



Poate vă întrebați de ce tocmai Bora Bora și ce poți face în Bora Bora fără în afară de stat la plajă și de copt la soare ca o clătită în tigaie. Bora Bora este vestitiă pentru lagunele sale cu apă de culoarea turcoazului întinderi de nisip alb și stațiuni turistice de lux. Dar poți face mai multe aici decât să sorbi din coktail și să prinzi culoare întins pe șezlong.
Unul din lucruile pe care sunt sigură că le-ar aprecia și Mr. ar fi fapul că poți face scufundări. Apele sunt calde și recifurile de corali magnifice. De asemenea, la fel de încântat ar fi și de snorkelling în lagunele magnifice ce ape limpezi, de culoarea turcoazului, în care traiesc numeroase specii de vietăți marine, de la pești fluture și pești papagal, până la pisici de mare și corali. Pentru sufletul meu liniștit și mai puțin aventuros putem face plimbări pentru a admira panorama de pe muntele Pahia (661m), unul dintre simbolurile insulei Bora Bora. Întinderi nesfarșite de ape albastre, golfuri cu nisip alb, lagune împânzite de formațiuni de corali ce par a fi ireale. Un alt lucru mai liniștit pe care îl pot face pentru mine este un tur cultural al insulei. Știu deja că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, o bază de aprovizionare americană a fost stabilită ân Bora Bora, care a fost solicitată în timpul bombardamentelor de la Pearl Harbor în anul 1941. De la începutul anului 1942, până la jumatatea lui 1946, în jur de 6000 de soldați americani au staționat pe insula. Opt tunuri de coastă de dimensiuni impresionante au fost instalate in jurul insulei in timpul războiului; dintre toate, numai unul se mai află înca acolo. Mă întreb ce altceva voi mai afla? Un alt lucru de care ne-am putea bucura amândoi ar fi parasailingul. Stăm așezați confortabil și plutim la o înaltime de 50 sau 130 metri deasupra apelor, având astfel șansa de a admira priveliștea de sus a insulei. A! Și dacă tot vom merge împreună putem lua cina pe plajă.


Luna cea mai potrivită pentru această călătorie ar fi luna iulie, așa putem să vedem și balenele cu cocoașă care migrează în această perioadă în apele tropicale pentru a da naștere următoarei generații de balene. Tot în luna iulie putem prinde festivalul Heiva, cea mai de seamă manifestare din Polinezia Franceză. În această perioadă totul este plin de culoare și cu această ocazie au loc concursuri de muzică și dans, dar și de frumusețe. Heiva este locul ideal în care vom putea vedea dansuri tradiționale din această zonă.
Singurul motiv pentru care Bora Bora nu mi se pare o idee bună este călătoria până la capătul lumii și diferența de fus orar de 12 ore. În rest toate bune și frumoase.
Și iată cum visând cu ochii deschiși deja am planificat următoarea călătorie într-o destinație exotică.

- Iubitule, m-am hotărât în iulie vreau să mergem în Bora Bora. Am vrut să mergem în decembrie sau ianuarie dar în iulie putem vedea balene cu cocoașă. Ai văzut vreodată balene?
- Nu.
- Deci vrei mergem în Bora Bora?
- Mergem.

Și uite așa a fost de acord să adăugăm pe lista „vacanțe speciale” și Bora Bora. Dacă vreți și voi  să alegeți destinații speciale pentru vacanțe speciale cei de la CND Vacante Speciale au oferte tentante pentru  destinații exotice pentru vacanțe speciale alături de cei dragi pe care vă invit să le descoperiți. Și dacă nu găsiți destinația dorită în lista lor agenția creeând oferte personalizate pentru gusturile tuturor. 

Voi unde plănuiți să mergeți în următoarea voastră vacanță?









Acest articol fost scris pentru Spring SuperBlog 2018 

Un comentariu:

Hits