vineri, 1 aprilie 2022

Piscină la mine acasă

Nu știu voi, dar eu sunt deja cu gândul la vara, căldura și vacanțe. De obicei, vara, dacă nu sunt la mare îmi place să mă bălăcesc la piscină. Dar, desigur există și părți negative când vine vorba de mersul la o piscină publică. În primul și în primul rând vara piscinele sunt supraaglomerate, șezlongurile sunt așezate atât de aproape unul de altul încât pot auzi toate conversațiile persoanelor din jurul meu, sunt nevoită să împart același spațiu și aceeași apă cu fel și fel de oameni.

M-am tot gândit ce ar fi să iau o piscină din aceea gonflabilă, mare, mare să o pun în curte la țară. Totuși piscinele gonflabile nu sunt cea mai bună alegere. Dacă se sparge? Și nici să înot în ea nu pot. Doar să stau așa ca o legumă și să mă răcoresc.
Având aceste lucruri în vedere,  am început să mă documentez despre ce anume am nevoie aș avea nevoie să construiesc o piscină în curtea casei. Așa am dat peste Elcora Piscine, iar sfaturile lor  m-au ajutat să iau o decizie bună în ceea privește construirea unei piscine.

Pașii necesari pentru construcția piscinelor:

Alocarea bugetului.
Este necesar să știm exact care este bugetul maxim pe care îl putem aloca unui astfel de proiect, în funcție de ceea ce ne dorim și ceea ce alegem
Stabilirea locului unde va fi amplasată.
Spațiul în care va fi amplasată piscina este foarte important. Este bine să luăm în considerare următoarele aspecte: să nu existe vegetație în jur, să nu fie umbrită de casă sau de alte construcții din vecinătate și să nu existe conducte îngropate în acea zonă.
Stabilirea tipului de piscina, a finisajelor și a accesoriilor adiacente (în funcție de buget).
Exista piscine îngropate, supraterane sau construite din bolțari de beton, ce pot fi echipate cu scări interioare sau exterioare, sisteme de iluminat, echipamente pentru încălzirea apei, hidromasaj, tobogane etc. Finisajele pot fi făcute din membrană PVC, placare cu greșie, mozaic sau vitroceramică sau vopsea epoxidică.
Alegerea unei firme de încredere cu care vei lucra și solicitarea unei oferte de preț.
Selectarea unei oferte și alegerea constructorului piscinei.
Semnarea contractului.
Pas foarte important peste care orice firmă care se respectă nu va sări. Aveți grijă ca firma să aibă un sediu fizic, să puteți găsi informații pe internet despre ea, să existe recenzii făcute de clienți.
Obținerea autorizației de construire.
Ca orice fel de construcție, veți avea nevoie de  autorizație de construire
eliberată de Serviciul de Urbanism al Primărie.
Începerea lucrărilor de construcție

Etapele de construcție a piscinei

Trasarea conturului excavației, excavația și transportul pământului excavat, rectificarea excavației, realizarea radierului, ruperea capilarității, drenajul
armarea radierului, turnarea radierului piscinei, construcția pereților piscinei, asamblarea, pereților din blocuri de polistiren, montarea pieselor de recirculare a în pereții piscinei, turnarea pereților piscinei, construcția căminului tehnic, realizarea traseelor hidraulice ,testul de presiune a instalației, umplutura perimentrală, amenajarea zonei de relaxare, pregătirea, structurii pentru finisaj, montarea linerului în piscină, instalarea echipamentelor în căminul tehnic, instalarea accesoriilor opționale, umplerea piscinei, probe de funcționare și punerea în funcțiune a piscinei.

Piscine metalice sau piscine din beton?

Piscinele cu structuri metalice sunt mai accesibile ca preț, manopera fiind mai simplă iar instalarea lor mai rapidă.
Piscinele din beton au prețul mai mare, dar pot fi personalizate, fiind construite în forma dorită de client.
Piscinele din beton termoizolante au o izolație termică foarte bună a pereților piscinei fiind ușor de instalat și având un preț mediu.
Mai există și piscine Isoblok, despre care nu știam nimic, dar despre care am aflat că au la bază sistemul de cofraje din polistiren, fiind rezistente la apă și având o densitate mai mare.


Având în vedere toate aceste informații despre piscine și luând în considerare bugetul meu, am ales o piscină metalică îngropată, cu membrană PVC și scări interioare.
Cele mai ieftine piscine sunt piscinele gonflabile supraterane cu preturi începând de la 20 până la 150 de euro.
Elcora Piscine are produse de înaltă calitate, la prețuri bune și este alături de voi pentru suport constant pe toată perioada construcției, de la primul apel până la finalizarea montării piscinei. Toate produsele sunt livrate din stocul propriu, timpul de livrare fiind scurt.

Pe lângă faptul că o piscină personală, în curtea casei, mă scutește de îngrămădeala și de microbii din piscinele publice răcorindu-mă în zilele toride de vară, valoarea proprietății crește pe piața imobiliară datorită ei.
Deja mă imaginez stând cu prietenii la piscina din curtea casei.

Andreea

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hits