miercuri, 30 martie 2022

Termometrul Geratherm cu mine peste tot

 Nu îmi amintesc când mi-a fost atât de rău încât să fac temperatură. Și sincer, nici nu cred că vreau să îmi amintesc. Urăsc să fiu răcită și urăsc să am febră.

Îmi amintesc totuși de termometrul cu mercur pe care îl avea mama. Îl scutura de fiecare dată când înainte de a mi-l pune sub braț și de a-mi lua temperatura. De fiecare dată când făcea asta o întrebam de ce face asta. Îmi spunea că trebuie să coboare mercurul. Sincer vă spun că eu nu vedeam niciodată linia de mercur de, argintie, pe care mama se străduia să mi-o arate. Un alt lucru care mă supăra atunci când eram copil era faptul că dacă aveam termometrul la sub braț trebuia să stau nemișcată în jur de cinci minute. Nici nu vreau să mă gândesc cum s-a chinuit a mea mămică să îmi ia temperatura când eram bebe, pentru că sigur nu stăteam potolită timp de cinci minute. Acum, om mare fiind, văd linia de mercur și înțeleg și rostul scuturatului de termometru, însă încă îmi e frică să nu sparg termometrul, deși știu că sunt șanse destul de mici să se întâmple asta.

Cu ceva mult timp în urmă, când eram în State, am achiziționat un termometru digital, care afișa temperatura în grade Fahrenheit, ceea ce pentru mine era o bătaie de cap deoarece trebuia să stau mereu să convertesc Fahrenheit în Celsius, așa că ajunsă acasă m-am întors la preaiubitul meu termometru cu mercur.
Pe timpul pandemiei de Covid, termometrele au fost la mare căutare. Și pentru că am găsit într-o farmacie o ofertă mi-am achiziționat un termometru digital de la Geratherm. Termometrele Geratherm sunt concepute pentru a fi utilizate chiar și clinic. Pentru mămicile cu bebeluși puteți opta pentru măsurarea rapidă și precisă a temperaturii fără contact
cu termometrul non-contact. Însă cei de la Geratherm și termometre clasice, digitale sau cu galisant (lichid de măsurare non-toxic).
Termometrul pe care eu îl am este termometrul clinic Geratherm.


Este un termometru digital, apreciat în mod special de cadrele medicale (deși eu nu sunt cadru medical), datorită unor avantaje majore pe care le are: rezistența la apă, dezinfectant și la șocuri, cu un ecran mare și memorie internă. Având un vârf rigid nu este recomandat pentru măsurarea temperaturii celor mici. Timpul de măsurare este cuprins între 30 de secunde și 3 minute, în funcție de zona aleasă. Țin să vă anunț că nici măcar nu a fost scump, prețul lui fiind undeva la două zeci și ceva de lei.
De când l-am achiziționat îl iau plimb mine în toate excursiile, la munte, la mare, în afara țării, oriunde.  Îl țin în borseta cu medicamente pentru că nu știi niciodată când am nevoie de el.

Vă vorbeam mai sus de un alt termometru non contact, potrivit pentru mămicile cu bebeluși și mă gândeam că poate e o idee bună să vă povestesc puțin despre el în caz că aveți bebeluși sau prietene cu bebeluși sau poate chiar sunteți cadru medical pediatru și sunteți în căutarea unui termometru.  
Termometrul non contact este un termometru cu infraroșu, care măsoară temperatura la nivelul frunții în doar 3 secunde. Avantajul față de celelalte termometre este că acesta, pe lângă temperatura corpului, măsoară și temperatura ambientală și pe cea a lichidelor. Mămica poate măsura temperatura copilașului inclusiv în timpul somnului, fără să-l trezească. De asemenea, poate măsura cu ușurință temperatura laptelui praf sau a apei din cădiță. Termometrul Geratherm Non Contact este utilizat cu succes în multe cabinete de medicină familiară, clinici private și de stat și în spitale de pediatrie.



Voi plimbați termomentrul cu voi în excursii, sau doar eu am această îndeletnicire?


Andreea

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2022

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hits