luni, 21 martie 2022

Analiza financiară a afacerii tale cu DoctorBusiness.ro

V-am mai spus o dată și o să mă repet: vreau să fiu patroană. Nu râdeți. Cred că cel puțin o dată în viață cei mai mulți dintre noi s-au gândit să deschidă o afacere. Idei ar fi multe dar nu e atât de ușor. Afacerile pot funcționa sau pot muri după un an.

De-a lungul timpului am avut tot felul de idei de afaceri și, așa cum cred cei mai mulți dintre noi, o afacere în domeniul imobiliar ar fi cea mai bănoasă. Dar, dacă suntem realiști nu e foarte ușor să deschizi și să crești o afacere în lumea imobiliarelor.
O altă idee pe care am avut-o a fost să deschid un centru de limbi străine pentru copiii cu înclinație spre filologie în care să învețe mai multe decât ar putea învăța la școală într-un mediu primitor și vesel. M-am gândit că i-aș putea ajuta și pe cei din mediul rural.
Mă mai gândisem să deschid și un adăpost pentru animale la un moment dat. Și o firmă de tractări auto. Și o firmă de materiale de construcții, cafenea, să am un teren pe care să plantez lavanda, m-am gândit chiar și la o mini fermă și apicultură.
Toate astea mi-au părut și îmi par în continuare idei destul de bune, însă în cele din urmă am fost nevoită să îmi deschid o firmă de vânzări servicii. Aveam un contract pentru traduceri foarte bun și am deschis firma fără să mă gândesc foarte mult la ce implică acest lucru.

La începutul anului acesta am pierdut acest contract și am realizat că trebuie să fac și altceva. Am început să învăț despre copywriting, despre cum aș putea să atrag clienți noi ș.a.m.d.
Mi-ar fi plăcut ca la început de drum să am un consultant financiar să îmi explice ce înseamnă să fii administratorul unei firme, ce se întâmplă dacă nu ai contracte și nu ai un flux de cash constant în firmă, practic cineva care să-mi „radiografieze” afacerea și să îmi spună care sunt problemele „de sănătate” ale firmei mele. 



Acum, când am mici probleme cu firma mea de vânzare servicii, am aflat că Doctorbusiness.ro mă poate ajuta să aflu care este starea de sănătate a companiei mele. Doctorbusiness.ro poate face un diagnostic rapid, identificând problemele, venind cu soluții, spunându-mi unde nu stau bine cu profitul, unde se blochează cash-ul, care-mi sunt datoriile, ce bani am de încasat, care este capitalul meu de lucru și dacă îl folosesec într-un mod eficient, care sunt șansele ca firma mea să acceseze o finanțare de la bănci sau investitori.

Cum poți afla care este stare de sănătate a afacerii tale?

Tot ce trebuie să faci este să trimiți CV-ul firmei tale, adică să încarci balanța contabilă pe Doctorbusiness.ro, iar tot procesul de analiză durează cinci secunde.
Doctorbusiness.ro face o analiză detaliată a punctelor forte și a vulnerabilităților afacerii tale oferind soluții și recomandări pentru redresare. Oferă un set de rapoarte manageriale din care înțelegi pe unde pierzi bani, unde sunt blocajele de cash și cum poți interveni pentru atenuarea/diminuarea acestora folosind un limbaj prietenos care te ajută să înțelegi mai bine și cu ușurință termenii economici.
Fiecare analiză financiară este personalizată pentru pe cifrele de afacere a afacerii tale, putând fi accesată de pe orice device, telefon/tabletă/laptop, și de pe orice sistem de operare, deoarece rulează în cloud web. Aplicația poate fi folosită anonim fără a fi necesară identificarea cu datele sau numele companiei și este cea mai ieftină metodă de a avea un consultant financiar personal, prețul unui raport de analiză financiară pe baza unei balanțe lunare încărcate în aplicație fiind de 50 RON.

Doctorbusiness.ro este lângă tine la bine și la rău

Doctorbusiness.ro:

  • îți oferă monitorizarea lunară a cheltuielilor, soluția ideală pentru creșterea profitului, aceasta te ajută să vezi la ce distanță ești față de obiectivele propuse;
  • te ajută să depășești obstacolele cu analize de rentabilitate și echilibru financiar și cu soluții de pus în practică.

    Care sunt avantajele folosirii acestei aplicații?

DoctorBusiness oferă o analiză financiară care este:

  • Personalizată – este despre cifrele afacerii tale
  • Eficientă – este cel mai ieftin analist financiar al firmei tale (50 RON un raport de Analiză Financiară pe baza balanței la orice lună)
  • Rapidă – în 5 secunde primești raportul de analiză financiară
  • Oferă soluții
  • Ai cu adevărat claritate asupra situației financiare și știi ce poți să faci pentru menținerea profitabilității sau redresarea ei. Când știi unde ești, știi care este drumul către destinație.

Câteva din informațiile pe care le oferă raportul de analiză financiară:

  1. drumul de la vânzări la profit
  2. pe ce cheltui cei mai mulți bani
  3. cum transformi cheltuielile în profit
  4. cu ce marje de profitabilitate ai vândut
  5. de unde vine diferența dintre profitul din balanță și cash-ul din bancă
  6. cum să transformi profitul în cash
  7. care este starea de sănătate a firmei și cum poți îmbunătăți performanțele financiare
  8. recomandări și soluții pentru redresare
  9. obiceiuri bune de pus în practică la fiecare final de lună
  10.  valoarea companiei
  11. oglinda patrimoniului firmei și sursele de finanțare; Ce ai, ce ai de primit și ce ai de dat
  12. cum să-ți menții capitalul de lucru (banii de rulaj) la un nivel care să te ajute să crești
  13. cum să finanțezi sănătos afacerea
  14. de ce banca ți-a respins cererea de finanțare.

Sănătatea unui business este o responsabilitate. Un business cu pierderi afectează în lanț un întreg sistem. O firmă care nu-și plătește datoriile își obligă furnizorii să nu-și plătească nici ei datoriile. O verigă slabă influențează un întreg sistem. Așa că, gândiți-vă de două ori înainte să vă deschideți o firmă și să deveniți antreprenori, căutând cele mai bune sfaturi pentru a înțelege cât mai bine problemele pe care le puteți întâmpina.

 Andreea

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hits