luni, 28 martie 2022

Moda sustenabilă începe cu tine și second-hand.ro

Nu știu voi, dar mie îmi place să colind prin magazinele second-hand. E adevărat că acum nu mai găsești mici comori vintage în acest tip de magazine, deoarece proprietarii au devenit mult mai atenți la ceea ce vând, dar, cu siguranță, dacă o să cauți cu încredere poți găsi haine „de firmă” la prețuri de până la 90 de ori mai mici. Dacă până acum ceva timp era rușinos să spui că îți cumperi haine de la second-hand, acum ești în trend cu noua ta pereche de blugi de la Levi’s cumpărați din second cu 30 de lei.

 La începutul lunii iunie, trebuie să merg la o nuntă unde voi fi domnișoară de onoare. Știți unde am căutat rochii? In SH-uri și outlet-uri din oraș. Și știți de ce? Pentru că vreau o rochie clasică, ce nu se găsește în toate magazinele de rochii din centrul orașului. În plus, rochiile de seară nu sunt rochii e care să le poți purta de mai mult de cinci ori, așa că de ce ai da un preț exorbitant pe o rochie pe care nu o poți purta prea mult timp. Și surpriză, chiar am găsit nu o rochie ci două, la prețuri avantajoase. Amândouă îmi sunt puțin cam mari însă cu mici modificări cred că voi arăta fenomenal îmbrăcată în ele.

Cum să cumperi de la second hand?

Dacă nu ați mai cumpărat niciodată dintr-un magazin second hand vreau să vă ofer niște sfaturi de care să țineți cont chiar dacă cumpărați dintr-un magazin fizic sau unul virtual.

Fiți deschiși. Se poate întâmpla să mergeți în magazine și să vă întoarceți acasă cu mici comori, dar se poate să mergeți și să nu găsiți nimic pe placul vostru. Dacă sunt chitiă să cumpăr ceva anume cel mai are noroc l-am avut în ziua în care au primit marfă nouă. Totuși vă îndemn să intrați sau că cautați online prin toate secțiunile. Niciodată nu se știe peste ce puteți da.

Mărimea nu contează. Dacă găsiți un obiect vestimentar foarte ieftin de calitate superioară nu renunțați la el doar pentru că nu este mărimea voastră. Pentru câțiva lei în plus (10-15 lei) un croitor bun poate face modificări unui obiect vestimentar pentru a se potrivi perfect siluetei voastre.

Evaluați raportul calitate-preț. Gândiți-vă foarte bine dacă merită banii. Dacă produsul este de o calitate slabă sau dacă considerați că făcându-i toate ajustările și modificările nu își merită banii mai bine nu îl cumpărați. Puneți în balanță cât de mult vă place acel produs, cu cât de mult îl veți folosi sau cât de necesar vă este. 

Trendurile. Dacă vreți să fiți în trend să știți că este foarte posibil să găsiți imprimeuri și culori care se poartă în acel an și pe rafturile magazinelor second hand. Nu uitați că moda revine și ceea ce este în trend acum va fi în trend și peste câțiva ani.

De ce să cumperi haine dintr-un magazin second hand?



Conservarea resurselor

Resursele mediului înconjurător sunt limitate, iar noi, locuitorii acestei planete, suntem datori să le conservăm găsind noi metode de consum și reciclare. Hainele second-hand reprezintă una dintre soluțiile viabile pentru protejarea mediului.

Calitatea
Mai nou, în majoritatea magazinelor de haine la mâna a doua, hainele sunt selectate cu grijă, proprietarii asigurându-se că produsele nu prezintă urme de uzură sau purtare îndelungată.

Accesibilitatea
Produsele din magazinele second-hand sunt accesibile tuturor buzunarelor.

Dar ce te faci când efectiv nu ai timp să colinzi prin magazine? Și, deși vrei să protejezi mediul înconjurător și să fi open-minded, efectiv nu îți place să mergi în magazinele second-hand și să scotocești prin munți de haine aruncate într-un coș? Soluția este Second-Hand.ro.



Second-Hand.ro este un magazin cu produse unice și originale de îmbrăcăminte, încălțăminte, genți și accesorii second-hand pentru femei și bărbați.
Second-Hand.ro:
  • ajută la conservarea resurselor planetei prin vânzarea de haine la mâna a doua;
  • oferă calitate prin selectarea, cu grijă, a produselor de pe site, unele având chiar și eticheta inițială. Hainele sunt de la cele mai îndrăgite branduri din domeniu;
  • oferă accesibilitate, oferind prețuri avantajoase la toate produsele;
  • încurajează cooperarea între oameni cu scopul de a-și pune resursele în comun. De aceea, comercializează produse care au aparținut anterior altor oameni, dar care fie le-au folosit foarte puțin, fie nu le-au folosit deloc, astfel resursele sunt valorificate la maximum, colaborarea fiind foarte importantă.
sursa foto: pagina de Facebook Second-Hand.ro

Puteți fi în trend chiar și cu haine cumpărate de la second-hand, tot ce trebuie să faceți este să vă puneți imaginația la contribuție și să alcătuiți o ținută modernă cu ceea ce aveți la îndemână. Fiți creativi și ieșiți din tipare purtând haine pe care nu le dețin toți cei care își fac cumpărăturile din mall. Nu este necesar să cheltuiți foarte mulți bani pe haine pentru a fi chic și în tendințele modei de azi.
Îndrăzniți și fiți diferinți, punând în evidență stilul vestimentar pe care îl preferați.

Andreea

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hits