miercuri, 16 martie 2022

Dietă sănătoasă cu produse Orgran

De anul trecut m-am hotărât să mănânc mai sănătos și să încerc să slăbesc. Sunt foarte pretențioasă la mâncare de fel, ca un copil mare sincer.
Primul pas a fost să merg la un nutriționist spunându-i că îmi doresc să slăbesc printr-un regim controlat la început, pentru ca mai apoi să merg la sală pentru a face sport. Credeți sau nu, eu m-am ținut serios de treabă și în câteva luni am slăbit sănătos numai cu regimul alimentar. După ce am slăbit cam 10 kg  m-am apucat de mers la sala pentru a slăbi într-un mod frumos, modelându-mi corpul prin sport.

După un an de regim și mers la sală eram sătulă de pui și pește și ouă și mi-am dorit un nou regim alimentar, unul vegetarian/vegan. Am mers din nou la nutriționist iar acesta mi-a schimbat regimul în întregime.

O zi de dietă vegană cu mai puțin de 2000 de calorii arată cam așa:

Mic dejun : Ovăz cu fructe și nuci (446 calorii)

 - 3 sferturi cană de ovăz gătit în 3 sferturi cană lapte degresat (lapte de migdale) și 3 sferturi cană de apă;

 - 1/2 măr mediu, tăiat;
 - 2 linguri nuci mărunțite;
Deasupra fulgilor de ovăz se pun merele, nucile și un strop de scorțișoară;

 Snack  (210 calorii)
- 1 banană medie;
- 8 nuci;

Prânz (493 calorii)

- Salată verde cu năut;

- 1 salată;
- 5 roșii cherry înjumătățite;
- 1/2 cană castraveți feliați;
- 1/2 cană  năut;
- 2 linguri brânză feta;

Se combină ingredientele și se presară peste ele 1 lingură de ulei de măsline și 1 lingură de oțet balsamic;

Cină (620 calorii)
- 2 cești de orez fiert;
- 2 cești de verdețuri;
Se adaugă deasupra verdețurilor 1/2 linguriță de ulei și oțet balsamic

Cel mai greu din tot acest regim a fost să renunț la pâine și la dulciuri dar și să găsesc produse vegane de calitate superioară fără alergeni pe care să le introduc în dieta mea. A trebuit să îmi sun din nou nutriționistul și să îi spun că îmi este poftă de dulce întrebându-l dacă știe cu ce aș putea să-mi potolesc pofta. Atunci el mi-a recomandat produsele Orgran.


Primul produs pe care l-am încercat de la ei a fost Orgran – Amestec pentru brioșe cu ciocolată. O delicatesă care mi-a tăiat pofta de dulce în ziua în care aveam voie să trișez dieta.



Al doilea produs care m-a ajutat să renunț la pâine a fost Orgran – crackers din chia. Nici nu vă puteți imagina cât de buni sunt în loc de pâine.



Am observat că cei de la Orgran au o gamă largă de produse și pentru persoanele care au alergii alimentare, cum ar fi produse fără gluten, ba chiar am văzut și un substitut pentru ouă.
Dacă și voi aveți o dietă vegană sau vegetariană sau alergii alimentare vă îndemn să încercați produsele celor de la Orgran, sunt chiar bune.

Andreea

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hits