vineri, 18 martie 2022

Meditații online la matematică la Centrul Unirea

Nu am fost niciodată fan matematică. Nici măcar în clasele primare când făceam adunări și scăderi. Nici nu vreau să îmi amintesc de matematica din clasele mai mari când am început să facem și geometrie iar eu nu vedeam geometria plană ce să mai vorbesc de geometria în spațiu. Nu vedeam și nu înțelegeam nimic.

Cel mai greu examen din viața mea, a fost proba la matematică din cadrul examenului de capacitate, din clasa a VIII-a, și nu glumesc. Cu toată pregătirea la matematică nu am fost pregătită pentru examen sau pentru nota pe care am luat-o (nota minimă de trecere).
A fost oribil și încă am coșmaruri cu teze la mate. Matematica este kriptonita mea. Și sunt foarte recunoscătoare universului că în liceu nu am făcut matematică și nu am dat Bacalaureatul la această materie pentru că sincer nu cred că făceam față unui alt examen cu cifre, adunări, scăderi, împărțiri ș.a.
Privind în urmă nici nu am avut un profesor care să mă ajute să înțeleg matematică sau care să facă în așa fel ca această materie să fie mai plăcută. Cam așa stăteau lucrurile atunci: înțelegeai, bine, nu, iar bine.

Gândindu-mă la zilele în care trăim, când timp de doi ani pandemia ne-a ținut în case, iar elevii au făcut școală în fața unui calculator sau a unei tablete, realizez că dacă aș fi fost elevă mi-ar fi fost mult, mult mai greu să înțeleg matematica în condițiile în care până și meditațiile s-au făcut în online.
Totuși, mă gândesc că meditațiile online făcute cu un alt profesor decât cel de la clasă m-ar fi ajutat să scap de teama de a spune că nu înțeleg și am nevoie de explicații suplimentare.

Centrul Unirea, prezent pe piața din România din 2010, oferă meditații matematică 
online, cu profesori calificați și selectați pentru competențele lor didactice, atât pentru Bacalaureat cât și pentru Evaluarea Națională.

Avantajele meditațiilor online

Toate ședințele de meditații sunt înregistrate astfel încât cursanții pot revedea înregistrarea de câte ori doresc, iar părinții au posibilitatea de a urmări modul în care se desfășoară ședințele de pregătire.
Un alt avantaj este faptul că atât elevii, cât și părinții câștigă mai mult timp, nemaifiind necesare deplasările. Deoarece meditațiile sunt online, distanțele nu mai contează iar copiii din orașele mai mici și zonele rurale pot avea acces la învățământ de calitate.
Meditațiile (individuale sau în grupe mici, de maximum 5-6 elevi) se desfășoară într-un cadru organizat, fiscalizat, pe bază de contract, după un program prestabilit, agreat de comun acord cu părinții și copiii.

În cazul în care un elev nu rezonează cu profesorul, acesta poate solicita un alt cadru didactic.
Centrul are și grupuri de Facebook în care elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat găsesc ajutor gratuit.

Dacă aș fi fost elevă acum cu siguranță mi-ar fi plăcut să fac meditații online, să îmi pot alege profesorul și să pot urmări înregistrările online ale ședinței de pregătire ascultând explicațiile profesorului ori de câte ori aș avea nevoie.
Nu mai sunt elevă și nici nu pot da timpul înapoi însă atunci când voi fi părinte aș vrea ca al meu copil să beneficieze de cele mai bune mediații la matematică pentru bacalaureat, alegându-și profesorul potrivit care îi va explica „pe limba lui”, făcându-l să se împrietenească cu materia astfel încât el să bine pregătit și să nu aibă emoțiile pe care eu le-am avut la examene.

Vouă v-a plăcut matematica? Ați făcut pregătire pentru bac? Care a fost cea mai „de temut” materie din timpul școlii?

Andreea

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hits