sâmbătă, 23 februarie 2013

O carte pe saptamana (5)

Hug!
Cum saptamana trecuta nu am reusit sa fac un review a unei carti asa cum era stabilit sunt datoare cu o carte. :D Deci astazi voi face un review si maine altul.
M-am hotarat ca si in acest weekend sa va recomand niste carti "de capatai", adica una dintre cartile pe care, cred eu, ca orice om trebuie sa le citeasca.
Dar fara sa mai lungesc vorba astazi va prezint Un veac de singuratate de Gabriel Garcia Marquez.


Cu siguranta Un veac de singuratate este cea mai buna si cea mai cunoscuta opera a acestui autor. Cartea vizeaza relitati politice, sociale si spirituale a unei zone sud-americane dintr-o perspectiva moderna.

Actiunea cartii se desfasoara pe doua planuri: in primul plan aveam povestea unei familii si a orasului in care locuieste aceasta de mai bine de un veac; al doilea plan este reprezentat de semnificatiile care proiecteaza evenimentele intr-o poveste a reeditarii istoriei Columbiei. Actiunea cartii urmareste sapte generatii ale neamului Buendia, care se dezvolta ca prezente epice.
Tema dragostei (care este prezenta in toate operele lui Marquez) este vazuta in roman ca singura cale de salvare a umanitatii, daca aceasta nu ar sfida normele morale, asltfel fiind ridicola.

Sper sa cititi cartea si sa va placa!

2 comentarii:

  1. eu am citit dragostea in vremea holerei si mi-ar face placere sa citesc si acest roman.. :D
    o sa il caut prin librarii
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt convinsa ca si aceasta o sa-ti placa. Eu nu am citit "Dragoste in vremea holerei" dar mama mi-a zis ca e super :D

      Ștergere

Hits