luni, 9 decembrie 2013

Obiceiuri de makeup care ne pot afecta tenul


Bună fetelor!
Machiajul face parte din rutina noastră zilnică, dar v-ați gândit vreodată că unele obiceiuri de makeup ne pot afecta tenul?

Iată cateva obiceiuri de makeup care ne pot afecta tenul:
Pensulele de fard murdare. E adevărat ca nu avem mereu timp după fiecare machiaj să curățăm pensulele însă este recomandat ca măcar o dată pe săptămână să facem acest lucru. De ce? Pentru că de fiecare dată cand ne machiem pensulele intră în contact cu sebumul de pe piele și cu chimicalele din machiaj. Dacă nu ne curățăm pensulele sebumul se va descompune și va intra în contact cu alte chimicale, de aici pot apărea unele iritații.
Excesul de produse cosmetice. Atunci când ne alegem produsele pentru machiajul de zi cu zi trebuie să fim foarte atente la eticheta produsului și la ingredientele pe care le conțin acele produse. Este bine să păstrăm o limită în folosirea produselor.
Iată cateva ingrediente care nu trebuie niciodata amestecate retinolul, acidul glicolic, vitamina C, peroxidul de benzinoil.
Concealerul. Concelerul este unul dintre cele mai folosite produse cosmetice. Îl folosim adesea pentru a ne ascunde cearcănele, însă uneori el poate conține ingrediente care pot afecta pielea sensibilă din jurul ochilor cum ar fi parfum, uleiuri și alte chimicale. Cel mai bine este să folosim un conceler 100% natural care să conțină vitamine. Căutați pe net rețete homemade pentru concealer.
Fondul de ten. Toate vrem o acoperire bună de la fondul nostru de ten (mai ales eu) înă cu cât textura fondului de ten este mai groasă cu atât tenul nostru devine mai incapabil de a se oxigena, porii se înfundă iar producția de colagen scade. Este indicat să nu aplicăm fond de ten în exces. După aplicare putem șterge excesul de fond de ten cu un servețel uscat.
Eu o dată pe săptămână (cel puțin) îmi las tenul să respire și nu folosesc fond de ten deloc. Dacă totuși vreți să folosiți fondul de ten zilnic optați  pentru unul mai aerat.

Cam atât! Sper să vă fie de folos.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hits