joi, 5 decembrie 2013

Vine, vine Mos Nicolae


Bună!


Ce mai faceți? Prin oraș deja au început să apară beculețele de Craciun, brazii îmbotobiți la ferestrele magazinelor, mandarinele, portocalele și clemetinele și-au făcut loc prin rafturile supermarketurilor, deci sărbătorile vin peste noi cu mare tam-tam.
 Primul care bucură inimile copiilor în această perioadă este Moș Nicolae.

 Dar cine este acest Moș Nicolae? Eh, moșul este chiar Sf. Nicolae cel care după moartea păriților lui și-a împărțit averea cu cei sărmani.
Legenda lui Moș Nicolae spune ca trei surori, fetele unui nobil sărac, nu se puteau mărita datorită situației financiare precare. Se spune că atunci când fata cea mare a ajuns la vremea maritișului, Nicolae, ajuns deja episcop, a lăsat noaptea, la ușa casei nobilului, un săculeț cu aur.
De aceea copiii îl așteptă pe Nicolae în fiecare an să le umple ghetuțele cu dulciuri. 
Dacă în copilaria generașiei mele Moș Nicolae venea cu iz de portocale și dulciuri, astăzi copiii visează de la moșul animale de companie, i-phone, tablete ba chiar și motociclete. Pe mine acest lucru mă întristează puțin. E adevărat că o dată cu trecerea timpului farmecul sărbatorilor de iarnă scade, însă îmi amintesc cu drag atunci când mă trezeam în miez de noapte să văd dacă Nicolae mi-a adus ou Kinder pentru că asta era ceea ce îmi doream cel mai mult. 
Cât timp am stat acasă mama a păstrat tradiția și mereu m-a rugat să-mi curăț ghetele și să le pun la ușă că vină Moș Nicolae și să mi le umple cu dulciuri și negreșit el venea în fiecare an, chiar și acum când sunt om în toată firea.
Îmi place tradiția asta și cred că mamei mele îi place să îmi vadă zâmbetul în fiecare an atunci când gasesc dulciurile în ghete. Cu siguranță voi face și eu la fel atunci când voi avea familia mea, chiar dacă voi fi doar eu cu soțul meu, el va gasi negreșit ceva în ghete.(poate chiar și o nuielușă)


Voi ce tradiții de Moș Nicolae știți?








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hits