miercuri, 4 decembrie 2013

Tehnologia vs Cartea

Bună fetelor!
Azi mă gâdeam la un articol pe care l-am publicat cu câțiva ani în urmă într-un ziar local. Articolul se intitula "Cartea vs. Calculatorul" și azi aș vrea să mai vorbesc înca o data despre acest subiect.


Trăim în era tehnologiei, era vitezei, aveam acces la informație oriunde ne-am afla: pe stradă, în cafenele sau puburi și în confortul propriului cămin. Nu mă întelgeți greșit și cu un ziar în mână avem acces la informație dar nu la același tip de informație pe care ni-l oferă internetul. Avem e-book, smart phones, tablete, laptopuri și acces la internet oriunde suntem deci putem "purta" informația cu noi oriunde mergem. În toată această nebunie uităm că înainte de toate acestea exista numai cartea.
Eu prefer o carte tipărită în detrimentul oricărei tehnologii noi. De ce? Iubesc mirosul de carte și cine citește știe despre ce vorbesc. Iubesc să intru la bibliotecă și să simt acel miros de carți.

Îmi place să mă gândesc cum autorul a stat cu pana în mână și a dat viață unei cărți. (E adevărat că ultimile cărți pe care le-am citit nu au fost scrise cu o pană dar...) Deci de ce aș vrea să citesc o carte în fața unui ecran? Dacă vreau să stau în fața unui ecran mă uit la un film. Cu cât citesc mai mult și aflu mai multe lucrui, cu atât realizez cât de puține lucruri știu.
Sunt multe motive pentru care aș alege o carte tipărită și părerea mea era aceeași și acum câțiva ani când am scris la ziar, hârtia are un mare viitor (vorba reclamei).
Să nu mă înțelegeți greșit. Internetul are și părți bune. Pe net am întâlnit oameni cu același pasiuni ca și mine, oameni pe care acum îi pot considera prieteni, oameni care m-au primit cu brațele deschise în casele și viața lor chiar dacă nu mă cunoșteau au avut încredere că nimic rău nu li se va întâmpla. Dar, despre asta o să vă vorbesc altă data.

Deci, voi cum preferați să citiți?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Hits